Bryd den onde cirkel med en effektiv alkoholbehandling

03 maj 2020 Astrid Pedersen
Bryd den onde cirkel med en effektiv alkoholbehandling

I Danmark udgør alkoholisme et stort folkesundhedsmæssigt problem. Mere end en halv million danskere skønnes at leve med et skadeligt overforbrug af alkohol, og en stor del af disse mennesker vil, hvis de ikke får den rette behandlning, med stor sandsynlighed oparbejde et decideret misbrug

Hvem bliver alkoholiker?

Alkoholisme kan ramme alle, og skeler ikke til hverken køn, alder, social status, uddannelse eller indtægt. Det stereotype billede vi har af alkoholikeren som en midaldrende mand der ser ældre ud end han er, og som henslæber sin tilværelse på brune værtshuse eller på bænken foran Netto, holder altså ikke helt stik.

Du finder lige så mange alkoholikere i samfundets velstillede lag som på bunden deraf. De først nævnte er blot knap så synlige som de, der lever på bunden eller på kanten af vort samfund. Men det betyder ikke, at de ikke er der. Når det så er sagt, er der meget der peger på faktorer som kan være bestemmende for et menneskes disposition for afhængighed, og for at udvikle et misbrug.

Er man vokset op i et misbrugsramt hjem, vil sandsynligheden for at man selv udvikler et misbrug være øget. Om dette skyldes arvelige faktorer eller miljømæssige påvirkninger er uklart, men der er højst sandsynligt tale om en kombination heraf. Der findes nemlig gener, som koder for afhængighed og misbrug, men disse skal trigges førend de træder i effekt. Derfor kan afhængighed ikke alene tilskrives genetik – og af samme grund er det vigtigt at man som barn fra et misbrugsramt hjem er særligt opmærksom på hvilke mønstre man selv gentager over for sine egne børn.

Hvordan kommer jeg ud af alkoholisme?

Et misbrugscenter som for eksempel Behandlingscenter Stien har effektive behandlings programmer for især alkoholikere, som ønsker at få livet på ret køl igen. Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk

Flere Nyheder