Guide til om det er bedst at købe eller lease en gaffeltruck

26 august 2020 Silje Hansen

En gaffeltruck kan løse mange forskellige opgaver i virksomheden, på byggepladsen eller på lageret. Det er derfor en vigtig maskine til sin maskinpark. Her er det store spørgsmål så om det bedst kan svare sig at købe, leje eller lease sin næste gaffeltruck. Mulighederne er mange og det afhænger derfor i stor grad om, hvilken virksomhed du har, hvor hyppigt du har behov for en gaffeltruck samt antal af maskiner. 

Køb din næste gaffeltruck

Det at købe og eje sine maskiner har altid været velset. Det er direkte aktiv for virksomheden, hvis du har mulighed for at købe den kontant med sund kapital fra virksomheden. Dog er det en maskine som taber værdi med årene på samme måde som en bil. Det vil derfor være en negativ investering med årene. Men sammenlignet med leje og leasing, så er det ikke penge ud af vinduet. 

Det kræver derfor, at du laver en beregning på, hvornår du tjener gaffeltrucken ind igen sammenlignet med hvis du lejer eller leaser en gaffeltruck. Her bør du også indregne, at der er omkostninger i forbindelse med service, forsikring og vedligeholdelse. 

Hvis det ser positivt ud og du har en sund kapital, kan det klart anbefales. 

Lease din næste gaffeltruck

Når du leaser en gaffeltruck frem for at købe den, fraskriver du det ansvar som medfølger, når man ejer den. I din leasingpris er der forsikring, vedligeholdelse og service inkluderet. Når du leaser den har en du en fleksibel maskinpark, som du kender din faste udgifter på. Derudover kan du for hvert år eller efter leasingperioden udskifte gaffeltrucken til den nyeste der er kommet på markedet. Du binder derfor ikke din kapital op i en maskine, der skal holde i mange år frem. 

Uanset om du vælger at købe, leje eller lease dine gaffeltrucks, kan vi anbefale at kigger nærmere på protruck.dk. 

 

Flere Nyheder