Hvornår laver man en tandkrone?

07 marts 2020 Cecilie Mortensen
Hvornår laver man en tandkrone?

Gennem livet kommer ens tænder godt og grundigt på arbejde. Der er derfor heller ikke noget at sige til, hvis man kommer ud for et uheld, hvor en eller flere tænder beskadiges. Det kan ske, hvis man tygger noget, der er for hårdt, hvis man tygger forkert, hvis man falder og slår sig eller andet. I flere tilfælde vil det være muligt, at genskabe det ødelagte med en tandfyldning. Det er dog ikke i alle tilfælde, at man kan dette – og her kan det være nødvendigt med en tandkrone. 

Når man vælger en tandkrone som løsning, så kan den eksisterende tand være så beskadiget, at man eller ikke kan beskytte tanden mod yderligere nedbrud. Når man bruger en krone, så er det kun til en enkelt tand – hvis det er flere tænder, der handler om, er der tale om en bro. Ved begge løsninger er man inde og lime kronen fast på den eksisterende tand. 

Det er utrolig meget håndværk over at få lavet en krone. Der kan nemlig være forskellige krav til den, alt efter hvor den skal bruges. Hvis det f.eks. er på en fortand, så kan der være lang højere krav til udseendet og tandens æstetik, end hvis det er en hjørnetand. Uanset hvad, så ønsker de fleste dog at komme i gode hænder hos en tandlæge, som er god erfaring. 

Få hjælp til din tandkrone i Århus

Hvis du er bosat i Østjylland, så er der godt hjælp at hente til en tandkrone i århus. Her findes der tandlægeklinikker, som har god erfaring med denne type arbejde. Og det er naturligvis noget, som kommer dig til gode. Det kan nemlig betyde, at du får et resultat, som du kan være tilfreds med i mange år frem. Og desuden så kan man føle sig i ekstra gode hænder. 

Flere Nyheder