Lær at afkode dine stress symptomer

22 juni 2019 Astrid Pedersen
Lær at afkode dine stress symptomer

Hvis man én gang har været sygemeldt med stress symptomer – og måske endda har prøvet at være rigtig syg af stress – ved man, hvor invaliderende og forfærdelig en sygdom, stress er. Stress er en ganske naturlig reaktion på et umenneskeligt pres, som selv de stærkeste har svært ved at modstå.

I vores moderne verden er forventnings presset enormt – ikke mindst det, vi som individer lægger på os selv. Og når presset i forvejen er hårdt, skal der ikke meget til for at vælte læsset. Således kan en stress reaktion blive trigget af en enkelt begivenhed, eller sygdommen kan udvikle sig over en længere periode indtil man ikke længere er stærk nok til at modstå den.

Stress eller angst – to forskellige lidelser og to forskellige behandlinger

Der findes mange effektive måder, hvorpå stress kan behandles – og mange mennesker har glæde af i en periode at komme væk fra arbejdspladsen, hvis det er arbejdspresset, som har været hovedårsagen til deres stress. Men lige så mange oplever, at det ikke hjælper overhovedet – de slemme stress symptomer så som åndenød, hjertebanken, søvnløshed og uforklarlige smerter og lammelser i kroppen fortsætter, selv om de er i behandling for stress.

Dette er meget frustrerende, og ofte kan resultatet være en forværring af tilstanden. Og årsagen ligger som oftest deri, at man er fejldiagnosticeret. Man lider ikke af stress, men af angst.

Få den rette hjælp til din angst lidelse

Det er meget vigtigt, at et angstramt menneske kommer i den helt rette terapeutiske behandling. Angst er en alvorlig psykisk lidelse som – i modsætning til stress – ikke er forbigående, og ikke blot lader sig fjerne ved at lade sig sygemelde over en kortere eller længere periode. Du kan læse mere om effektiv behandling for angst hos angstekspert.dk – og booke en tid online til angst terapi.

Flere Nyheder